Voetbalvereniging SC Waarde - Waarde digitaal

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sportclub Waarde

De voetbalclub SC Waarde is in 1959 opgericht.

De club heeft zo’n 120 leden waarvan 30 jeugdleden en 20 vrouwen.
Op dit moment (seizoen 2015-2016) zijn er drie senioren elftallen, een vrouwenelftal en twee juniorenteams (D en F) actief. Voor de ontbrekende jeugdteams wordt samengewerkt met vv Krabbendijke.

Sinds de oprichting in 1959 heeft de club vele hoogtepunten beleefd, zoals het kampioenschap in 1970 van het eerste elftal in de toenmalige tweede klasse afdeling Zeeland. Daarna handhaafde Waarde zich twee seizoenen in de eerste klasse waarna weer een wat mindere periode aanbrak.

Heel wat later, in 1990, beleefde Waarde weer een hoogtepunt met het kampioenschap in de tweede klasse afdeling. In het daaropvolgende seizoen deed Waarde het bijzonder goed. Na 10 wedstrijden stond Waarde zelfs gedeeld 3e (samen met Krabbendijke). Waarde eindigde uiteindelijk op de 5e plaats. In datzelfde seizoen bereikte Waarde ook de finale in de beker. Helaas verloor Waarde met 3-1 van SSV.

Het volgende seizoen verliep minder voorspoedig, mede door het wegvallen van enkele belangrijke spelers. Waarde belandde weer in de tweede klasse en voorlopig kwam hiermee een eind aan een aantal topseizoenen.

Er volgde een mindere periode met een fors teruglopend ledental.
Op het dieptepunt had Waarde slechts één seniorenelftal, een E-zevental en een D-elftal.

Door de toestroom van nieuwe leden en jeugdspelers kroop Waarde gelukkig weer uit het dal en kreeg weer de beschikking over drie senioren elftallen en een paar goede jeugdelftallen. Dit resulteerde zelfs in het spelen van een beslissingswedstrijd in 2013 voor promotie naar de 3e klasse! Dat werd niet gehaald maar Waarde doet weer lekker mee.

In 2011 is het sportcomplex grondig gerenoveerd en is nu voorzien van nieuwe kleedruimtes en een opgeknapte kantine.
Tijdens een feestelijke opening op 6 oktober 2012 van de gerenoveerde accommodatie heeft de thuisbasis van de club de toepasselijke naam ‘Keizershoofd’ gekregen. Dit naar de naam van een fort dat in de 16e en 17e eeuw in de Schelde lag.

Vanaf seizoen 2014-2015 heeft Waarde ook een vrouwen elftal. Kortom de club is volop in beweging!

Het laatste nieuws van de club is altijd te vinden op de website en op Facebook.
www.sc-waarde.nl
www.facebook.com/sportclubwaarde

1959: Opening voetbalveld door bugemeester Lokker.

 
 

IP Address
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu